Ontdek de perfecte SUP kleding voor elk weertype

Natuurlijk SUPpen we het liefst in zwemkleding, maar de Nederlandse weersomstandigheden laten dit niet altijd toe. Bij bewolkt weer raden we aan om een extra (sport)jasje mee te nemen. Kies altijd voor sneldrogend materiaal en vermijd wol of katoen.

Vergeet niet om ook droge kleding mee te nemen. Wij hebben niet veel binnen ruimte dus heb je bijvoorbeeld een badstof poncho neem die dan mee om je eventueel buiten om te kunnen kleden.

Wat schoenen betreft, SUPpen doe je het best op blote voeten, maar waterschoentjes of oude gymschoenen zijn ook prima.

12 - 16 graden:

Draag een 0.5 - 1 mm neopreen broek met een shirt van sneldrogend materiaal.
Een vest met windjack er overheen of flexibele jas die warm genoeg is.

6 - 20 graden:

Opteer voor een sportlegging, sportshirt en een jasje van sneldrogend materiaal.

20+ graden:

Ga voor een zwemshort en een (lycra) sportshirt voor bescherming tegen verbranding.
Een windjack is altijd een belangrijk item om mee te nemen.

Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Geniet van eten & drinken voor en na je SUP avontuur

Het is belangrijk om voorafgaand aan je SUP-sessie voldoende te eten en te drinken, vooral omdat je tijdens een activiteit op het water meer energie verbruikt. Zorg ervoor dat je iets te eten en te drinken meeneemt, dat je veilig kunt opbergen in de dry-bag tijdens je workout.

We raden ook aan om iets extra's te drinken te hebben voor direct na de les. Zo kun je jezelf hydrateren en herstellen na een enerverende sessie op het water.

Bescherm je waardevolle spullen tijdens je workout

Tijdens je SUP-sessie zorgen wij ervoor dat je waardevolle spullen veilig zijn opgeborgen. Maak gebruik van onze beschikbare dry-bags voor items zoals je telefoon, portemonnee, sleutels, een extra jasje, een bidon en wat te eten. Deze dry-bags kunnen stevig worden vastgemaakt aan je board, zodat je je volledig kunt concentreren op je workout zonder je zorgen te maken over je spullen.

Het is echter raadzaam om je waardevolle spullen eerst bij elkaar te doen in een apart tasje voordat je ze in de dry-bag plaatst. Op deze manier voorkom je dat bijvoorbeeld een sleutelbos per ongeluk uit de tas valt wanneer je een jasje eruit haalt.

Belangrijk: Onthoud dat je zelf verantwoordelijk bent voor de spullen die je meeneemt het water op. Wij aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor (water)schade aan of verlies van deze spullen.

Eerste keer? Begin met een korte tour

Als dit je eerste keer SUPPEN is, raden we aan om te beginnen met een korte tour.

Tijdens de korte tour starten we aan de kant met een uitgebreide uitleg over de basistechniek, het materiaal en belangrijke veiligheidsaspecten. We nemen ruim de tijd om je vertrouwd te maken met het board, de peddel en het vinden van je balans.

Eenmaal op het water zul je merken dat eventuele spanning in het begin, bij het zoeken naar balans, al snel verdwijnt. Dan kun je echt gaan genieten van het SUPPEN. Onze ervaren instructeurs staan klaar om je te begeleiden en je eerste ervaring op het water zo comfortabel en plezierig mogelijk te maken.
© 2024 Supworx. All rights reserved.
Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?